Info & Nieuws

04/05/2020

 

" KANTOOR OPEN VANAF 11 MEI 2020

 

Op 11 mei 2020 heropenen we ons kantoor.

Vanaf dan kunnen er terug, weliswaar aangepast, afspraken / bezoeken doorgaan.

We kijken er enorm naar uit !

Heel graag tot dan ... Take care & Stay healthy !

 

30/04/2020

 

Vanaf 11 mei mogen we er terug invliegen / is het kantoor terug open en zijn er terug bezoeken / afspraken mogelijk ... we kijken daar enorm naar uit !
.
De agenda staat al goed vol ... er is een enorm potentieel ... zowel voor de verkoper(s) als voor koper(s) !
.
Uiteraard mits respect voor elkaar en de veiligheid ... zie filmpje hieronder aub !
.
Ons beroepsinstituut (BIV) heeft een info-filmpje voor de consument gemaakt rond het verloop van de toekomstige fysieke plaatsbezoeken. Daarin tonen we dat de vastgoedmakelaar alle voorzorgs- en beschermingsmaatregelen treft om het plaatsbezoek zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen.
.
Dit filmpje werd mogelijk gemaakt met de samenwerking van het BIV, CIB Vlaanderen, SF 323 en Federia.
.
https://youtu.be/uDcRXZi29d4
.
www.de-geyter.be
.
#degeytervastgoedmakelaars
#welcometooosterzele
#woneninoosterzele
#oosterzele
#balegem
#scheldewindeke
#moortsele
#gijzenzele
#landskouter
#9860
.
#vooruitmetdegeit #komaanwedoenvoort

 

25/03/2020

 

UPDATE | CORONA | COVID 19 | Het kantoor zal gesloten zijn vanaf 18 maart 2020 tot nader bericht ...

Laatste richtlijnen lees je hieronder :

1. Plaatsbezoeken niet toegestaan (voor niemand!)

De laatste dagen lazen we samen soms heel wat verwarrende en tegenstrijdige berichten in de media, waaruit bleek dat er voor particulieren die hun woning te koop stelden en huisbezoeken organiseerden, andere regels van toepassing waren dan voor vastgoedmakelaars. Onaanvaardbaar natuurlijk! Voor onze sector was het cruciaal dat particulieren en professionelen op dezelfde lijn werden gezet. Dat is nu het geval.

In FAQ 7bis van het crisiscentrum van 24/03, 22u45 die we deze ochtend mochten ontvangen, wordt de vraag gesteld:

Kunnen activiteiten met betrekking tot de woningmarkt (zoals huisbezoeken door immomakelaars, de controle van de gemeentelijke dienst grondgebiedzaken, …) nog plaatsvinden? 

>> "Neen, een huidige verkoop mag worden afgerond, maar nieuwe verkoopprocedures mogen momenteel niet worden georganiseerd." 

We concluderen hieruit dat er een totaalverbod geldt voor iedereen: de particulier, de vastgoedmakelaar, de notaris…

We lieten onze tevredenheid met deze scherpstelling van het crisiscentrum ook blijken in de pers:

"Het BIV is tevreden met de bevestiging van het crisiscentrum dat niemand nog plaatsbezoeken mag organiseren. Dat vinden we een goede zaak, want de bescherming van de volksgezondheid is op dit moment het allerbelangrijkste en moet dus ook primeren. De afgelopen dagen was er onduidelijkheid waarbij men kon verstaan dat er voor particulieren andere regels golden dan voor vastgoedmakelaars omtrent plaatsbezoeken. Het is cruciaal dat er een totaalverbod komt met het oog op de bestrijding van het virus, want bij een klassiek plaatsbezoek kom je in contact met andere personen en gaat het bovendien om een niet-essentiële verplaatsing. Maar nu geldt er dus een totaalverbod voor iedereen: voor de vastgoedmakelaar, de particulier en de notaris."  Stefaan Leliaert, voorzitter BIV. 

2. Nieuwe virtuele bezoeken: neen!

Filmpjes die je de afgelopen weken of dagen nog hebt gemaakt, mag je uiteraard behouden, maar het is verboden om nog nieuwe opnames te maken. Gisteren vond er trouwens een sectoroverleg plaats waar een representatieve groep van vastgoedactoren, het Nederlandstalige Bureau van het BIV en beroepsorganisatie CIB aanwezig was. Alle partijen onderschreven daarbij dat nieuwe virtuele plaatsbezoeken niet meer kunnen. Het gaat hier immers om een niet-essentiële verplaatsing die bijgevolg niet toegelaten is !

3. Nieuwe foto's nemen of laten nemen: neen!

Dezelfde logica geldt voor het nemen of laten nemen van foto's. Heb je de afgelopen periode nog foto's genomen? Behoud en gebruik ze dan. Maar nieuwe foto's nemen of laten nemen kan niet meer! Zelfs de professionele fotografen mogen van hun  eigen beroepsorganisatie geen foto's meer nemen, noch in hun studio's, noch op locatie. Een bijkomend argument dus om het zelf ook niet te doen. Doe je het toch, dan is dit op eigen risico.

4. Waardebepalingen

Geregeld kregen we de vraag van vastgoedmakelaars of ze nog waardebepalingen mochten uitvoeren. Ook hier is het antwoord neen ! Dit wordt niet aanzien als een essentiële verplaatsing en is bijgevolg niet meer toegelaten.

...   

we blijven telefonisch, digitaal en via sociale media bereikbaar. Bezoeken, afspraken en kijkdagen mogen van rechtswege niet meer doorgaan ... Heel graag tot snel ...

> ! Take care (of each other) and stay healthy ! <
> ! Ego opzij, samen sterk ! <

#flattenthecurve #blijfinuwkot #stayhome